Son infantil

Actualment, com a famílies, tenim tanta información a l’abast (i tan diversa) que de vegades és complicat posar en pràctica el sentit comú i la intuició. La criança no és una assignatura senzilla i les famíles ens podem sentir en ocasions desbordades.

Tenir des de ben petits una bona higiène de son és essencial per establir un bon descans que serà de màxima importància pel bon desenvolupament cognitiu, físic i de creixement i que afavorirà el sistema immunològic.

Si alguna d’aquestes situacions et son familiars…

Es desperta moltes vegades durant la nit.

Ens passem hores passadís amunt i avall perquè s’adormi.

Estem fent collit per poder dormir una mica, però voldríem que dormís al seu llit.

Es desperta abans de les 6h del matí i li costa molt adormir-se.

 

I voleu millorar la qualitat del descans de tota la família, és el moment d’iniciar el canvi.

Treballarem conjuntament per:

Reduir els despertars nocturns

Fomentar el son autònom

Transició al seu llit i/o habitació

Millorar les migdiades

Sempre a través de mètodes progressius i respectuosos que s’adaptin a la filosofia de criança de cada família.

Com treballo?

Contacta
Demana cita trucant a SYNC 972 22 44 02
Primera Consulta
Parlarem extensament sobre el vostre dia a dia per tal d'identificar les causes del problema de son. Conjuntament, ens proposarem uns objectius realistes i començarem a implementar les primeres pautes. Aquesta sessió sol durar més de 60 minuts.
Seguiment
Farem sessions setmanals de seguiment. Aquestes sessions ens permetràn valorar els avenços aconseguits i l'explicació de les noves pautes. Aquesta sessió sol durar entre 40 i 60 minuts.

​ Què hem de fer abans d’iniciar un canvi d’hàbits?

Es recomana a les famílies que durant les dues o tres setmanes que implementem les pautes, no hi hagi grans canvis en les rutines diàries com ara un viatge, inici a la llar d’infants o a l’escola, un trasllat o bé es facin activitats que dificultin portar a terme el pla tal i com estigui establert. El vostre infant s’haurà de familiaritzar amb les noves pautes i per fer això, necessita pràctica i constància.

És important també que com a família, estigueu decidits i disposats a realitzar aquest canvi d’hàbits i seguir les pautes. És aconsellable que descarteu també amb el vostre pediatre que no hi hagi condicions mèdiques que puguin afectar el son del vostre infant.

Quant tardarem en veure resultats?

Cada infant és diferent i per tant, el temps que tardarem en veure resultats també varia d’un infant a a l’altre; però generalment, si seguim les pautes de manera disciplinada, veurem progressos importants després de dues o tres setmanes.

Funciona el teu mètode?

Canviar els hàbits de son del vostre infant requereix temps, constància i disciplina. Conjuntament, anirem realitzant canvis que s’adaptin a les vostres necessitats com a família i us acompanyaré en tot el procés per assolir els objectius establerts des d’un inici.

Si sou constants i seguiu les pautes establertes, veureu resultats aviat.

El teu mètode consisteix en deixar plorar el nostre fill/a? ​

No utilitzo un mètode únic sinó que sempre adaptarem les estratègies segons cada família i cada infant. Perquè cada infant és únic i cada família és única, és important personalitzar cada cas.

Els mètodes utilitzats NO consisteixen en el cry it out  (ignorar el plor). Malgrat durant aquest procés no us puc assegurar cap llàgrima i hem d’entendre el plor com el mitjà de comunicació dels infants, sí que us puc assegurar que SEMPRE acompanyarem el plor per aportar la seguretat i comfort que tot infant necessita.

A partir de quina edat puc començar un canvi d’hàbits?

Durant els primers 6 mesos de vida, podem, progressivament, crear rituals de manera molt flexible ja que no estan preparats per seguir rutines estrictes. Podríem dir que el que més us pot ajudar durant aquests primers mesos de vida és entendre com funciona el seu son per tal de crear-vos expectaves realistes.

Seria aproximadament a partir dels 6 mesos que estaran preparats per adaptar-se física i cognitivament a un canvi d’hàbits. Cal tenir en compte però que un dels aspectes més importants per realitzar un canvi d’hàbits és que la família se senti preparada per tirar-ho endavant.

Fem terapia online o presencial:

ONLINE: 

Plataforma Meet 

PRESENCIAL:

Centre Sync – Clínica Bofill. Carretera Barcelona 133 – 17003 (Girona) 972 22 44 02

Demana hora o preguntan's dubtes