families-amb-nadons-com-afrontar-els-canvis-d-horaris-i-rutines-durant-el-nadal-sync

Famílies amb nadons, com afrontar els canvis d’horaris i rutines durant el Nadal?

Després d’un any tan atípic com aquest que estem acabant, tenim ganes de gaudir el Nadal amb precaució però amb una certa flexibilitat i les famílies amb nadons es pregunten com afrontar aquest possible canvi de rutines i horaris durant les Festes.

No tots els nadons responen igual davant els canvis, mentre uns necessiten molta estabilitat en les seves rutines i horaris, d’altres són més adaptables i dormen sense massa dificultats encara que canviïn el lloc i l’hora de dormir.

 

Si el vostre nadó és dels primers, dels que necessiten seguir rutines i horaris, els següents consells us poden ser útils:

  • No programeu moltes activitats en un mateix dia. Si no pot descansar el temps que necessita, és possible que el nadó arribi al vespre sobre estimulat i excessivament cansat i això es tradueixi en irritabilitat i dificultat per conciliar el son.
  • Eviteu saltar-vos les migdiades i si sabeu que aquell dia anirà a dormir més tard de l’habitual, afegiu una migdiada extra.
  • Les rutines aporten seguretat al nadó, els permet saber què esperar després de cada pas. Si teniu rutines establertes, intenteu mantenir-les tant com us sigui possible.
  • Si no sou a casa vostra i hi ha excessiu soroll, relaxeu el nadó en una habitació tranquil·la i amb poca llum abans de dormir. Si el temps ho permet, sortir a fer un breu passeig amb el cotxet també us pot ser d’ajuda.
  • Accepteu que durant aquests dies pot estar més irritable, dormir pitjor i tenir més dificultats per conciliar el son si no heu pogut seguir els vostres horaris habituals.

 

Bones Festes, famílies!