pexels-lina-kivaka-1741230min

Els contes i la rutina per anar a dormir

El conte és una eina que ens pot ser de GRAN ajuda per fer de la rutina d’anar a dormir un moment màgic i especial.

 

Els contes, generalment, ens poden començar a funcionar entre els 10-12 mesos, encara que alguns infants d’aquesta edat poden estimular-se molt jugant a passar pàgines amunt i avall; en aquest cas, us aconsello que espereu una mica més de temps. Podeu substituir el conte per una cançó, explicar un conte sense llibre o bé mirar la lluna i les estrelles des de la finestra estant.

 

Establiu el número de contes que explicareu o les vegades que l’explicareu: 1? 2? 3? Pot convertir-se en una activitat tan divertida que sempre ens poden donar un “MÉS” per resposta i si no hi ha un missatge clar respecte els contes que llegirem, podem viure un episodi de frustració abans d’anar a dormir i això no ens ajudarà massa.

 

Preneu-vos aquest moment de lectura amb els vostres fill@s com un moment de connexió. Us escolten amb atenció i us senten molt a prop; és un gran moment per omplir el “dipòsit emocional” dels petits de casa.

 

Que gaudiu de la lectura!