​ Què hem de fer abans d’iniciar un canvi d’hàbits?

Es recomana a les famílies que durant les dues o tres setmanes que implementem les pautes, no hi hagi grans canvis en les rutines diàries com ara un viatge, inici a la llar d’infants o a l’escola, un trasllat o bé es facin activitats que dificultin portar a terme el pla tal i com estigui establert. El vostre infant s’haurà de familiaritzar amb les noves pautes i per fer això, necessita pràctica i constància.

És important també que com a família, estigueu decidits i disposats a realitzar aquest canvi d’hàbits i seguir les pautes. És aconsellable que descarteu també amb el vostre pediatre que no hi hagi condicions mèdiques que puguin afectar el son del vostre infant.

Funciona el teu mètode?

Canviar els hàbits de son del vostre infant requereix temps, constància i disciplina. Conjuntament, anirem realitzant canvis que s’adaptin a les vostres necessitats com a família i us acompanyaré en tot el procés per assolir els objectius establerts des d’un inici.

Si sou constants i seguiu les pautes establertes, veureu resultats aviat.

El teu mètode consisteix en deixar plorar el nostre fill/a? ​

No utilitzo un mètode únic sinó que sempre adaptarem les estratègies segons cada família i cada infant. Perquè cada infant és únic i cada família és única, és important personalitzar cada cas.

Els mètodes utilitzats NO consisteixen en el cry it out  (ignorar el plor). Malgrat durant aquest procés no us puc assegurar cap llàgrima i hem d’entendre el plor com el mitjà de comunicació dels infants, sí que us puc assegurar que SEMPRE acompanyarem el plor per aportar la seguretat i comfort que tot infant necessita.

A partir de quina edat puc començar un canvi d’hàbits?

Durant els primers 6 mesos de vida, podem, progressivament, crear rituals de manera molt flexible ja que no estan preparats per seguir rutines estrictes. Podríem dir que el que més us pot ajudar durant aquests primers mesos de vida és entendre com funciona el seu son per tal de crear-vos expectaves realistes.

Seria aproximadament a partir dels 6 mesos que estaran preparats per adaptar-se física i cognitivament a un canvi d’hàbits. Cal tenir en compte però que un dels aspectes més importants per realitzar un canvi d’hàbits és que la família se senti preparada per tirar-ho endavant.